Po několika dnech degustaci v továrně, se hlavní výrobce čaje a náš dobrý kamarád (nikdo z nás mu neříká jinak než Chuck) rozhodl, nám degustace zpříjemnit něčím novým a názorně nám ukázal a vysvětlil, jak a s jakých čajů míchá jejich skvělý Da Hong Pao blend. Bylo to velmi zajímavé a zábavné a po ochutnání několika vzorků jsme se rozhodli namíchat si s jeho pomocí vlastní DHP. Blend se skládá ze tří čajů a každý v něm hraje jinou roli. Základem je 40 % Wuyi Gao Shan Shui Xian 2017. Byla pečená 3x7h na dřevěném uhlí a dodává čaji plnost. 40 % velmi atraktivního a aromatického Wuyi Qi Lan 2017 - pečený 2x8h na dřevěném uhlí a na závěr čaj, který blendu přidává chuť starého čaje - 2008 Wuyi Gao Shan Shui Xian, který se dohromady za 10 let pekl celkem 70 hodin.
Vůně je intenzivní, velmi bohaté aroma ovoce (pomeranče, maliny, banány), povidel, sušených i čerstvých květin, kakaa, koření, vzácného dřeva.
Chuť je velmi plná, pestrá, atraktivní s dominantními tóny ovoce (jahody, maliny, pomeranče), povidel, koření, vzácného dřeva, datlí, rozinek, lučního medu s dlouhým atraktivním aftertastem.
Oblast: Wu Yi, Fujian
Země: Čína
Hmotnost: 25 g |