2017 Wu Yi Bai Ji Guan Oolong (8 g)
![]() |
![]() |
Wu Yi patří mezi nejslavnější oblasti produkující čaj. Zdejší podmínky a půda bohatá na minerály, přeje hlavně vynikajícím wulongům a červeným čajům. Toto místo je zapsáno na seznamu přírodního dědictví UNESCO. Tento čaj pochází od naší kamarádky a její rodiny, kteří jsou milovníci čaje a vlastní maličké zahrady v srdci Wuyi Shanu. Lístky nechávají zpracovávat v malé továrně přímo ve městě, kousek od místa, kde bydlí. Vidět mladé výhonky Bai Ji Guan (Kohoutího hřebínku) je velký zážitek, stejně jako jeho ochutnání. Lístky při sklizni mají velice světlou barvu a jsou mezi ostatními zelenými keři na dálku rozpoznatelné. Tento čaj patří mezi 4 nejslavnější odrůdy: 1. Velké šarlatové roucho (Ta Chung Pchao) 2. Železný arhat (Tchie Luo Chan) 3. Hřebínek bílého kohouta (Paj Ťi Kuan) 4. Zlatá vodní želva (Šuej Ťin Kuej) Kvůli svým nízkým výnosům a malým lístkům, se v dnešní době tento kultivar používá velice málo. Tento čaj je zpracováván tradičně a je pečen nejdříve cca 1 hodinu při teplotě 110 stupňů a následně na dřevěném uhlí 5 hodin. Po dalších dvou měsících byl přepečen na dřevěném uhlí potřetí po dobu 4 hodin. Vůně: intenzivní vůně ovoce (meruněk, nektarinek, jahod), koření, kafru, koření a santalového dřeva Chuť: plná a velmi atraktivní s dominantními tóny ovoce (meruňky, nektarinky), sušené květiny, koření Doba sklizně: jaro 2017 Oblast: Wu Yi, Fujian Země: Čína Hmotnost: 8 g |
Cena (včetně DPH 15 %) |
59 Kč / 1ks
|
Zvolte libovolné množství | |
Tip na přípravu čaje: | |
85 °C | Této teploty dosáhneme krátce po přelití vařící vody z konvice do nádoby. |
2-4 min. | Doba louhování je orientační a může být delší či kratší dle individuálních chuťových preferencí. |
300 ml | Objem odpovídá standardnímu hrníčku. Čaj je možné připravit vícenálevově. |
3 gramy | |
Mohlo by Vás zajímat: